Dance Connects Community

Dance Connects Community stimuleert mensen van 60 jaar en ouder in Amsterdam en Amstelveen om actief deel te nemen aan dans en hiermee een impuls te geven aan de ontwikkeling van hun sociale, expressieve en bewegingsvaardigheden.

We richten ons op senioren tussen de 60 en 100 jaar oud, in goede en in minder goede gezondheid, met en zonder beperkingen, met meer en minder financiële middelen. Onze Community is er voor iedereen die naast behoefte aan beweging en creatief bezig zijn ook behoefte heeft aan contact en verbinding met de buurt en buurtbewoners.

De deelnemers zijn een combinatie van vitale én kwetsbare 60-plussers die zingeving zoeken of eenzaam zijn of dit dreigen te raken. 95% van de deelnemers is 65+ en ongeveer een derde van de deelnemers heeft een minimuminkomen. Daarnaast is er een stijgend aantal deelnemers met (beginnende) dementie, fysieke en/of psychische beperkingen.

Dance Connects Community stimuleert ook het onderlinge contact en streeft naar versteviging van het sociale netwerk van de deelnemers, binnen en buiten de muren van de danszaal. Dit doen we door, naast danseducatie en -creatie, diverse andere activiteiten te organiseren zoals ons reizend dansevenement voor jong en oud CLUB DANS, culturele uitstapjes, de Online Community en de Dance Connects Vakantieweek.

Meer informatie over Dance Connects Community vind je op de websiteFacebook, InstagramYoutube en LinkedIn.