Waardig oud zijn

Er was eens…

– een vrolijke & spannende sprookjesmusical voor kinderen van 6 – 8 jaar

Er was eens een Prins op weg naar Doornroosje. Onderweg komt hij de boze stiefmoeder en de wolf van Roodkapje tegen die hem voor hun karretje proberen te spannen. De Prins raakt verstrikt in andere verhalen, waardoor hij te laat dreigt te komen om Doornroosje wakker te kussen.

Het publiek bestaande uit kinderen van 6 – 8 moet de Prins helpen om op zijn eigen levenspad te blijven, want anders leeft er niemand….Lang en gelukkig.

Deze voorstelling maakt Mieke de Wit van Kunst4all met ouderen van het Odensehuis in de Hoeksche Waard. Het Odensehuis is een ontmoetingsplek voor mensen met geheugenproblemen. De ouderen worden in het spelen bijgestaan door 3 acteurs die alle sprookjesfiguren voor hun rekening nemen en leden van twee koren uit de Hoeksche Waard. De acteurs en de regisseur hebben allemaal ruime ervaring in het werken met mensen met dementie en geheugenproblemen. In een serie repetities nodigen zij de ouderen en koorleden uit om mee te spelen, mee te zingen, mee te fantaseren, mee te bewegen.

De basis van de musical is een tekst met liedjes. De tekst laat veel ruimte voor improvisaties. Hierdoor kunnen de ouderen steeds weer een bijdrage leveren in het hier en nu. Het is aan de acteurs om terug te komen bij de verhaallijn. Dit vraagt uiteraard om een groot improvisatievermogen. De liedjes worden op de piano begeleid door een van de begeleiders van het Odensehuis. Zij is voor de ouderen een vertrouwd gezicht. Al jaren maakt zij muziek met hen.

Er was eens… is een vervolg van het project Waardig Oud Zijn, een jaarlang kunstprojecten rond het thema dementie in de Hoeksche Waard ter viering van het vijfjarig bestaan van het Odensehuis. Het lustrumjaar werd afgesloten met een sfeervol winterconcert, met onder meer twee koren uit de Hoeksche Waard. Zij vonden het zo leuk om samen met de ouderen van het Odensehuis te zingen dat zij graag mee bleven doen met dit vervolg.

Contact
Mieke de Wit
E: info@kunst4all.com
Site kunst4all