Ervaar-workshop ‘The Clinic’

Dansen om compassiemoeheid tegen te gaan en aandacht te hebben voor veerkracht. Dat was de drijfveer van Tara Rynders, verpleegkundige/choreograaf om The Clinic te ontwikkelen, een danse en kunstprogramma voor verpleegkundigen en zorgorganisaties in Amerika. Via een Fullbright scholarship heeft zij de mogelijkheid om naar Nederland te komen. Samen met True Blue – Creative Healthcare Communications organiseren we op maandag 20 en dinsdag 21 juni 2022 een dansworkshop waarin deelnemers de Clinic-werkwijze kunnen ervaren.

Twee soortgelijke dans- en ‘ervaar’-workshops

  • Op 20 juni 2022 (09.30-13.30 uur) bieden we een uitgebreide dansworkshop, die Tara samen met haar collega Clare faciliteert. Hierin kun je ervaren door te doen. We ronden af met een lunch en participatieve reflectie op de ervaring. Helaas is aanmelden voor deze workshop niet meer mogelijk. Op 21 juni 2022 (10.00-12.30 uur) bieden we een soortgelijke workshop aan. Dit is een kortere variant die Tara alleen faciliteert. Ook deze ronden we af met participatieve reflectie op de ervaring en brownbag lunch. Hiervoor kunt u zich nog wel aanmelden. Er is plek voor maximaal twintig deelnemers (vol=vol).
  • Deelname is gratis.
  • Aanmelden is verplicht via deze link.
  • De voertaal in beide workshops is Engels.
  • Locatie: Leyden Academy, Poortgebouw Zuid, Rijnsburgerweg 10, 2333 AA Leiden (tegenover station Leiden Centraal Station)
  • Meer informatie over de workshops: Barbara Groot (groot@leydenacademy.nl).

Wat is The Clinic en wie zijn de facilitators van de workshops ?
De Clinic is opgezet met de missie dat alle mensen het verdienen om gezien en gehoord te worden, voor gezorgd te worden zonder discriminatie. Binnen de zorg maken ze zich sterk voor gezondheidsverschillen, discriminatie en impliciete biases die er leven in de gezondheidszorg. Dit doen ze door samen te werken met zorginstellingen en zorgmedewerkers, en via dans en andere kunstvormen te weken aan deze thema’s. Zie voor meer informatie:  www.theclinicperformance.com. Tara Rynders is oprichter en uitvoerend artistiek directeur van The Clinic. Tara  is al twintig jaar een geregistreerd verpleegster en behaalde in 2011 haar Master in Fine Arts in Dance and Somatic Practices aan de Universiteit van Colorado in Boulder, en is een gecertificeerd rouwspecialist. Clare Hammoor is Associate Artistiek Directeur van Pedagogiek en Performance van The Clinic. Clare is een theatermaker en heeft ruim een decennium ervaring met lesgeven en regisseren bij universiteiten, openbare en particuliere scholen, professionele theaters en gevangenissen. Clare is gefascineerd door objectgeoriënteerde ontologieën, spelen met dingen, ritueel werk en interdisciplinaire samenwerking.

Arts & Health festival 2022: Dans & Gezondheid
Deze workshop is onderdeel van het Arts & Health festival 2022 gericht op Dans & Gezondheid, dat op 20 en 21 juni door Leyden Academy on Vitality and Ageing en het Jo Visser fonds wordt georganiseerd. Samen met dansers, zorg- en welzijnsprofessionals, onderzoekers, beleidsmakers, docenten, fondsen en internationale gasten besteden we aandacht aan de waarde en werkzame mechanismen van dans en gezondheid. Het gaat zowel over dans voor ouderen als voor medewerkers in de zorg die dans kunnen gebruiken als uitlaatklep. Zie hier het complete programma van het festival.