Bevindingen ‘Kunst in de zorg in coronatijden’

Kunst juist in crisis

Kunst in de zorg in coronatijden

Corona gooide de afgelopen tijd de boel flink overhoop. Niet alleen voor veel kunstprojecten, maar ook voor het onderzoek naar kunst in de langdurige zorg. In een kort verslag nemen we u mee in de wereld van kunst in de zorg en ondersteuning voor ouderen in deze tijden.

Als onderzoekers zijn we, net als de meeste kunstenaars, mee verandert met de tijd en hebben we ook onze onderzoeksvragen en -methoden aangepast aan de corona crisis. Deze tijd biedt een unieke blik op de rol die kunstenaars en kunstactiviteiten kunnen spelen in het leven van ouderen.

Deze korte debrief bundelt de ervaringen en bevindingen uit de praktijk: Kunst in de Zorg in tijden van COVID-19. Deze presenteerden we 1 oktober 2020 op een online bijeenkomst van alle projectleiders. 

Het is geen makkelijke tijd geweest en we zijn er nog niet, maar deze debrief geeft een inkijkje in het creatieve brein van veel kunstenaars en het hart wat zij hebben voor het werken en blijven werken met hun doelgroep, zelfs wanneer in contact blijven moeilijker is dan ooit.