thumb image

Dien een kunstproject in voor de Elisabeth van Thüringenprijs!

Tot en met 31 augustus 2021 kunnen kunstenaars en zorginstellingen hun project voor kunst in de zorg indienen. Het thema van de Elisabeth van Thüringenprijs 2021 is ‘verbinding’. De prijs bedraagt 10.000 euro.

Verbinding
Terugkijkend naar het afgelopen jaar, waarin corona een hoofdrol speelde, was de menselijke behoefte aan verbinding groot. Eenzaamheid, vervreemding, verandering: het heeft een enorme invloed op een mensenleven. Waar we juist behoefte aan hebben, is de verbinding met anderen. Verbinding is herkenning, erbij horen, ertoe doen. Het is elkaar zien, horen, begrijpen en waarderen. Van een heel klein moment tot een groots gebaar. Het is waar het om draait in een mensenleven.

Kunstprojecten in de zorg
Het doel van de kunstprijs is het stimuleren van kunst die het welzijn en welbevinden van patiënten, bezoekers en medewerkers in de gezondheidszorg bevordert. Hoe verhoogt kunst de kwaliteit van leven in een omgeving van zorg? Van een klein vonkje tot een groot meeslepende vlam van verbinding tussen mensen? Kan jij als kunstenaar of als zorginstelling op creatieve wijze laten zien dat kunst voor verbinding kan zorgen? Dien dan uiterlijk op 31 augustus 2021 je kunstproject in de zorg in bij de Stichting Elisabeth van Thüringenfonds. Wie weet ben jij degene die de prijs van 10.000 euro voor de realisatie van het project in de wacht sleept.

Neem voor meer informatie contact op met coördinator Angelique Beerenhout: evtfonds@spaarnegasthuis.nl, 023-224 2071. Klik hier voor alle voorwaarden voor deelname.