thumb image

Bevindingen ‘Kunst in de zorg in coronatijden’

Lees nu onze debrief met bevindingen van de activiteiten en uitdagingen van kunstenaars in de zorg in coronatijden. Corona gooide de afgelopen maanden de boel flink overhoop. Niet alleen voor veel kunstprojecten, maar ook voor het onderzoek naar kunst in de langdurige zorg. In een kort verslag nemen we jullie  graag mee in de wereld van kunst in de zorg met ouderen in deze tijden.

Als onderzoekers zijn we, net als de meeste kunstenaars, mee veranderd met de tijd en hebben we ook onze onderzoeksvragen en -methoden aangepast aan de corona crisis. Deze tijd biedt een unieke blik op de rol die kunstenaars en kunstactiviteiten kunnen spelen in het leven van ouderen.

Deze korte debrief bundelt de ervaringen en bevindingen uit de praktijk: Kunst in de Zorg in tijden van COVID-19. Deze presenteerden we 1 oktober op een online bijeenkomst van alle projectleiders, waar we toch nog mooi samen online gedanst hebben, dankzij Floortje Rous van Dance Connects Community. Een mooi voorbeeld van de vele verschillende oplossingen en creatieve draaien die zijn gegeven aan kunstprojecten voor ouderen.

Het is geen makkelijke tijd geweest en we zijn er nog niet, maar deze debrief geeft een mooie inkijk in het creatieve brein van veel kunstenaars en het hart wat zij hebben voor het werken en blijven werken met hun doelgroep, zelfs wanneer in contact blijven moeilijker is dan ooit.

Afbeelding: Still van Ontmoetingen online van Melman Producties

 

Bij Vitalis werd een mooi overzicht van kunstprojecten gemaakt die ondanks corona toch op aangepaste manier door gingen.