thumb image

Coronazorgkunst in binnen- en buitenland

Naast de corona-initiatieven en programma’s uit ons onderzoek, zijn verder in het land diverse kunstenaars uit zichzelf actief aan de slag gegaan in deze coronatijden.

Een aantal voorbeelden:

  • LKCA inventariseerde mooie initiatieven ontstaan tijdens de coronacrisis, waaronder initiatieven rondom zorg van pop-up openlucht opera tot balkon serenades en kunstoefeningen thuis.
  • ZonMw heeft opgeroepen tot creatieve oplossingen direct in de eerste weken van de crisis. Een aantal voorbeelden:
  • Fondsen RCOAK en Slyterman van Loo komen binnenkort met een nieuwsbrief met kunstinitiatieven in coronatijden.
  • Vanuit een andere hoek, de special arts: een online tijdschrift dat inspiratie biedt voor met name beeldende kunst thuis en poëzie.
    • Een online bank met filmpjes Hallo Thuis die uitnodigen voor ‘leuke dingen’, waaronder kunstbeoefening thuis voor mensen met een verstandelijke beperking (Philadelphia)

Het wereldwijde internet verbindt ons in één click met kunstenaars en zorgmedewerkers in alle delen van de wereld. Zo zat ik (Barbara) twee weken geleden via ZOOM opeens met 300 mensen die zich bezighielden met Kunst in de Zorg in een webinar met voorbeelden van collega’s die bezig waren met dans, zang, beeldende vorming en poëzie in deze coronatijd. Dat verbindt.

Nog meer voorbeelden: